سطح انسولین بالا میتواند خطر ابتلا به سرطان پانکراس را افزایش دهد!
مطالعه جدیدی توسط محققان دانشگاه بریتیش کلمبیا انجام شد و ارتباط مستقیمی بین سطوح بالای انسولین و سرطان پانکراس نشان داد. مقدار انسولین بالا، در میان بیماران مبتلا به چاقی و دیابت نوع 2 رایج است. در پانکراس، سلولهایی به نام سلولهای آسینار وجود دارند که که شیره گوارشی تولید میکنند. سطوح بیش از حد انسولین، باعث تحریک بیش از حد سلولهای آسینار پانکراس میشود که این سلولها را به سلولهای پیش سرطانی تبدیل میکند.
یکی از نویسندگان این پژوهش گفت: در کنار افزایش سریع چاقی و دیابت نوع 2، ما شاهد افزایش هشداردهنده میزان سرطان پانکراس هستیم. یافتههای این پژوهش، اهمیت حفظ سطح انسولین در یک محدوده سالم را نشان میدهد که میتواند با رژیم غذایی، ورزش و داروها انجام شود.
محققان این مقاله اظهار کردند: ما دریافتیم که هیپرانسولینمی به طور مستقیم از طریق گیرندههای انسولین در سلولهای آسینار به شروع سرطان پانکراس کمک می کند. این مکانیسم شامل افزایش تولید آنزیمهای گوارشی است که منجر به تشدید التهاب پانکراس میشود.
یافتهها نشان میدهد که انسولین، آنزیمهای گوارشی برای تجزیه غذاهای چرب، را تولید میکند اما در سطوح بالای انسولین، افزایش عملکرد آن میتواند به طور ناخواسته التهاب پانکراس و رشد سلولهای پیش سرطانی را تقویت کند.
با توجه به نتایج این طرح، میتوان امیدوار بود که عملکرد بالینی تغییر کرده و به پیشرفت مداخلات سبک زندگی کمک کند و باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان پانکراس در جمعیت عمومی شود. این تحقیق همچنین میتواند منجر به ارائه درمانهای هدفمند در تعدیل گیرندههای انسولین برای جلوگیری از پیشرفت سرطان لوزالمعده شود./ Cell Metabolism