» آخرین اخبار دیابت » چگونه شیفت های شب و برنامه های چرخشی بر مدیریت دیابت تأثیر می گذارد؟
چگونه شیفت های شب و برنامه های چرخشی بر مدیریت دیابت تأثیر می گذارد؟
آخرین اخبار دیابت - آموزش کادر پزشکی - بهداشت و درمان

چگونه شیفت های شب و برنامه های چرخشی بر مدیریت دیابت تأثیر می گذارد؟

۱۴۰۲-۱۰-۰۵ 70

بدر مراقبت از دیابت، زمان بندی، مهم تلقی می‌شود. نوبت کاری متغیر مانند شیفت کاری شبانه، دوره‌ای و… ، تا حد زیادی بر مدیریت گلوکز خون تأثیر می‌گذارد. شیفت‌های کاری می‌توانند با افزایش سطح گلوکز خون، کاهش آن و یا اختلال در زمانبندی مصرف انسولین، باعث تغییرات در قندخون بدن شوند.

به گزارش دیاپرس، برای بسیاری از شغل‌هایی که افراد به مدت طولانی سرپا می‌ایستند، علاوه بر خستگی، می‌تواند خطر هیپوگلایسمی(کاهش سطح قندخون) را نیز به دنبال داشته باشد. همچنین از طرف دیگر، تحقیقات نشان می‌دهد که پرستاران هنگام کار در شیفت شب مقدار بیشتری غذا می‌خورند و تمایل به مصرف وعده‌های غذایی نامنظم و میان وعده‌های بیشتری دارند. آن‌ها همچنین غذاهای با مواد مغذی اصلی کمتر و کالری بیشتر مانند غذاهای شیرین شده با قند مصرف می‌کنند که می‌تواند باعث افزایش سطح قندخون شود.

شیفت کاری چرخشی، می‌تواند باعث شود زمان مصرف دارو نیز تغییر کند. به طور مثال اگر قرار است در هر وعده غذایی انسولین مصرف شود، اما افراد در تمام شب میان وعده خورده تا بیدار بمانند، ممکن است دوزهای کمتری از دارو را دریافت کنند.

کار در شیفت شبانه و خواب در طول روز ، ریتم ساعتی بدن را به هم می‌ریزد و کیفیت خواب نامناسب را به همراه می‌آورد. اختلال در ریتم ساعتی با مشکلات سلامتی مختلفی ارتباط دارد. به عنوان مثال، کار در شیفت‌های شبانه باعث افزایش خطر سندرم متابولیک می‌شود که یک عامل خطر اصلی برای ابتلا به دیابت است.

 

منبع

 

به این نوشته امتیاز بدهید!

امتیاز 5.00
احمد مهری

احمد مهری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × 2 =

  • ×