چگونه قند خون را درست کنترل کنیم؟
به گزارش دیاپرس، اگر با دیابت سر و کار دارید، مدیریت موثر سطح قند خون ضروری است. در اینجا چند توصیه کلی برای کمک به کاهش موقت قند خون وجود دارد، اما به خاطر داشته باشید که اگر دیابت دارید یا افزایش قابل توجهی در قند خون دارید، راهنمایی شخصی از یک متخصص مراقبت های بهداشتی بسیار مهم است. روش های کلیدی شامل نوشیدن آب، ورزش و کاهش استرس است.
آشنایی با قند خون بالا:
قبل از اینکه به روش هایی برای کاهش فوری قند خون بپردازیم، بیایید مشخص که قند خون بالا به چه معناست. هایپرگلیسمی یا قند خون بالا زمانی اتفاق می افتد که سطح گلوکز (قند) در جریان خون بالا باشد. گلوکز منبع اصلی انرژی برای بدن است که از غذایی که می خوریم به دست می آید. انسولین، یک هورمون از لوزالمعده، نقش مهمی در کنترل سطح قند خون ایفا میکند از این جهت که برای سلولها شرایی ایجاد می کند تا بتوانند گلوکز خون را برای ساخت انرژی دریافت کنند. عواملی مانند تولید ناکافی انسولین یا مقاومت سلول ها در برابر آن می تواند منجر به هیپرگلیسمی شود.
اهمیت حفظ سطح قند خون:
حفظ سطح قند خون ثابت برای سلامت کلی حیاتی است. گلوکز به عنوان منبع اصلی انرژی بدن باید با غلظت مناسب در جریان خون وجود داشته باشد. هورمون هایی مانند انسولین و گلوکاگون به همراه عواملی مانند تغذیه و ورزش نقش کلیدی در تنظیم سطح قند خون دارند.
کنترل هورمونی کلوکز:
انسولین: انسولین با افزایش سطح قند خون آزاد می شود، انسولین به سلول ها اجازه جذب گلوکز را می دهد و با ذخیره گلوکز اضافی، قند خون را کاهش می دهد.
گلوکاگون: زمانی که سطح قند خون کاهش می یابد تولید می شود و کبد را تحریک می کند تا گلیکوژن ذخیره شده را به گلوکز تبدیل کند و سطح قند خون را افزایش دهد.
هموستاز: بدن برای فعالیت های بیولوژیکی مختلف تلاش می کند تا سطح قند خون را ثابت نگه دارد.
5 راه برای کاهش قند خون برای افراد دیابتی:
برای کسانی که دیابت دارند یا با افزایش قند خون مواجه هستند، در اینجا به پنج راه برای کاهش سریع سطح قند خون اشاره شده است:
- ورزش:
ورزش حساسیت به انسولین را افزایش میدهد و به سلولها کمک میکند تا گلوکز را بهتر جذب کنند.
انقباضات عضلانی در حین ورزش باعث مصرف گلوکز و کاهش سطح قند خون می شود.
- انسولین خود را طبق دستور مصرف کنید:
انسولین از دست رفته یا ناکافی را با تزریق انسولین به خود یا استفاده از پمپ انسولین جبران کنید تا گلوکز وارد بدن شود. و به این صورت سطح قند را بلافاصله کنترل کنید.
- آب بنوشید:
هنگامی که به درستی هیدراته میشوید، بدن شما میتواند گلوکز (قند) را برای انرژی موثرتر به سلولهای شما منتقل کند، که ممکن است به کنترل سطح قند خون کمک کند. و به این صورت است که سطح قند را بلافاصله کنترل می کنید.
کمک به کلیه ها: با فیلتر کردن گلوکز اضافی از جریان خون و دفع آن از طریق ادرار، کلیه های شما نقش مهمی در کنترل سطح قند خون دارند. کلیههای شما زمانی بهتر کار میکنند که به درستی هیدراته شده باشید، که به آنها کمک میکند گلوکز اضافی را از خونتان حذف کنند.
- داروهای خوراکی مصرف کنید
اگر میخواهید راههای کاهش فوری قند خون را بدانید، یکی از محبوبترین راههای درمان قند خون بالا در بیماران دیابتی، بهویژه در دیابت نوع ۲، استفاده از داروهای خوراکی است. این داروها به روش های مختلف سطح قند خون را کاهش می دهند.
افزایش حساسیت به انسولین: برخی داروها، از جمله متفورمین، حساسیت بدن به انسولین را افزایش می دهند. در نتیجه، سلولها به انسولین تولید شده توسط پانکراس واکنش بهتری نشان میدهند و به گلوکز اجازه میدهند به طور مؤثرتری وارد سلولها شوند و سطح قند خون را کاهش دهند.
- غذاهای پر فیبر مصرف کنید
هضم را کند می کند، جذب گلوکز را به تاخیر می اندازد و افزایش قند خون بعد از غذا را کاهش می دهد.
حساسیت به انسولین را افزایش می دهد و به کاهش سطح قند خون کمک می کند.
چه زمانی به اورژانس مراجعه کنید
مهم است که بدانید چگونه سطح قند خون را فوراً کاهش دهید، بسیار مهم است که بدانید اگر دیابت دارید یا فکر می کنید ممکن است مشکل قند خون را تجربه کنید، چه زمانی مستقیماً به بخش اورژانس (ER) بروید. سطوح شدید و کشنده قند خون می تواند بالا یا پایین باشد. در زیر چند توصیه در مورد زمان مراجعه به مراقبت های پزشکی اورژانسی وجود دارد:
قند خون بالا یا هیپرگلیسمی:
علائم شدید: در صورت بروز علائم شدید مانند گیجی، مشکل تنفسی، تشنگی شدید، تهوع، استفراغ یا درد معده، به دنبال کمک فوری پزشکی باشید.
قند خون بسیار بالا: اگر سطح قند خون شما همیشه بالاتر از 400 میلی گرم در دسی لیتر (22.2 میلی مول در لیتر) است و با دارو بهبود نمی یابد، یا اگر علائم کتواسیدوز دیابتی (DKA) مانند تنفس سریع، تنفس با بوی میوه و بی حالی را تجربه می کنید، به اورژانس (ER) مراجعه کنید.
قند خون پایین یا هیپوگلیسمی:
علائم شدید: اگر علائم شدید هیپوگلیسمی، مانند گیجی، بیهوشی، تشنج، مشکل در بلع یا ضعف شدید دارید، باید فوراً به دنبال مراقبت های پزشکی اورژانسی باشید.
ناتوانی در درمان: اگر نمی توانید سطح قند خون خود را با قرص گلوکز، ژل یا تزریق گلوکاگون بالا ببرید و علائم شما ادامه دارد، باید به اورژانس مراجعه کنید./ livofy