آیا مادری که دیابت نوع 1 دارد، فرزندش به این دیابت مبتلا می شود؟
برای بروز دیابت وجودژن های مرتبط به تنهایی کافی نیست. یکی از دلایل این امر بررسی دوقلوهای همسان است. دوقلوهای همسان دارای ژن های یکسان اند. با این حال، زمانی که یکی از دوقلوها به دیابت نوع 1 مبتلا می شود، دیگری حداکثر فقط در نیمی از موارد به این بیماری مبتلا می شود. در بیشتر موارد دیابت نوع 1، افراد باید عوامل خطر را از هر دو والدین به ارث ببرند.بنظر میرسد که این عوامل باید در افراد سفیدپوست شایعتر باشد، زیرا افراد سفیدپوست بالاترین میزان دیابت نوع 1 را دارند.
از آنجایی که اکثر افرادی که در معرض خطر هستند به دیابت مبتلا نمی شوند، محققان می خواهند محرک های محیطی را دریابند. یک محرک ممکن است مربوط به هوای سرد باشد. دیابت نوع 1 در زمستان بیشتر از تابستان ایجاد می شود و در مکان هایی با آب و هوای سرد شایع تر است. محرک دیگر ممکن است ویروس ها باشد. این امکان وجود دارد که ویروسی که فقط اثرات خفیفی بر اکثر افراد دارد، باعث ایجاد دیابت نوع 1 در دیگران شود. رژیم غذایی اولیه نیز ممکن است نقش داشته باشد. به عنوان مثال، دیابت نوع 1 در افرادی که با شیر مادر تغذیه میشوند و در افرادی که برای اولین بار در سنین بالاتر غذاهای جامد مصرف کردهاند، کمتر دیده میشود.
در بسیاری از افراد، به نظر می رسد ایجاد دیابت نوع 1 سال ها طول بکشد. در آزمایشهایی که بستگان افراد مبتلا به دیابت نوع 1 را پیگیری میکنند، محققان دریافتهاند که بیشتر کسانی که بعداً به دیابت مبتلا شدند، آنتیبادیهای خاص یا پروتئینهایی داشتند که سالها قبل از تشخیص، باکتریها یا ویروسها را در خونشان از بین میبرد
خطر دیابت نوع 1 در فرزند شما
اگر مردی مبتلا به دیابت نوع 1 هستید، احتمال ابتلای فرزندتان به دیابت 1 در 17 است. اگر شما یک زن مبتلا به دیابت نوع 1 هستید و فرزند شما قبل از 25 سالگی متولد شده است، خطر ابتلا به دیابت 1 در 25 است. اگر فرزند شما بعد از 25 سالگی متولد شده باشد، خطر ابتلا به فرزند شما 1 در 100 است.
اگر قبل از 11 سالگی به دیابت مبتلا شده باشید، خطر کودک شما دو برابر می شود. اگر هم شما و هم همسرتان دیابت نوع 1 داشته باشید، این خطر بین 1 در 10 و 1 در 4 است.
یک استثنا برای این اعداد وجود دارد: حدود یک نفر از هر هفت نفر مبتلا به دیابت نوع 1 دارای شرایطی به نام سندرم خودایمنی چند غده ای نوع 2 است. این افراد علاوه بر ابتلا به دیابت، به بیماری تیروئید و غده فوق کلیوی نیز مبتلا هستند که برخی از آنها دارای سایر اختلالات سیستم ایمنی نیز هستند. اگر شما این سندرم را دارید، خطر ابتلای فرزندتان به این سندرم و ابتلا به دیابت نوع 1، یک در دو است.
آزمایش آنتی بادی را می توان برای کودکانی که خواهر و برادر مبتلا به دیابت نوع 1 دارند انجام داد. این آزمایش آنتیبادیهای انسولین، سلولهای جزایر پانکراس را اندازهگیری میکند. سطوح بالا می تواند نشان دهد که خطر ابتلا به دیابت نوع 1 در یک کودک بیشتر است. اگر یکی از اعضای خانواده شما مبتلا به دیابت نوع 1 باشد، ممکن است واجد شرایط غربالگری خطر باشید