» آخرین اخبار دیابت » مشکلات رانندگی بیماران ام اس چطور قابل حل است؟
رانندگی ام اس
آخرین اخبار دیابت - خودمراقبتی

مشکلات رانندگی بیماران ام اس چطور قابل حل است؟

1402-10-30 30

مولتیپل اسکلروزیس یا ام اس (MS) یک بیماری مزمن است که بر مغز، نخاع و اعصاب بینایی تأثیر می‌‌گذارد و می‌تواند جنبه‌های مختلف زندگی روزمره از جمله رانندگی را تحت تأثیر قرار دهد. شدت و پیشرفت علائم ام اس می‌تواند در بین افراد بسیار متفاوت باشد. در حالی که بسیاری از افراد مبتلا به ام اس می‌توانند به رانندگی ایمن ادامه دهند، برخی دیگر ممکن است با چالش هایی روبرو شوند که بر توانایی آن‌ها در کار با وسیله نقلیه تأثیر می‌گذارد.

از جمله مشکلات ناشی از بیماری ام اس که بر رانندگی اثر دارند، عبارتند از:

مشکلات بینایی: ام اس می‌تواند منجر به مشکلات بینایی شود که ممکن است باعث تاری دید، درد چشم، کاهش دید رنگی و سایر اختلالات بینایی گردد.

علائم حرکتی و شناختی: ام اس می‌تواند با ایجاد علائمی همچون ضعف عضلانی، اسپاسم، کاهش زمان واکنش و اختلال شناختی، بر توانایی کنترل موثر وسیله نقلیه تأثیر بگذارد.

خستگی: خستگی یکی از علائم رایج ام اس است و رانندگی در حالت خستگی می‌تواند خطر تصادف را افزایش دهد. خستگی مرتبط با ام اس ممکن است با فعالیت فیزیکی یا شناختی تشدید شود و رانندگی طولانی مدت را به چالش بکشد.

رانندگی با وسایل کمکی: برای افراد مبتلا به ام اس که مایل به ادامه رانندگی هستند، تجهیزات تطبیقی و تغییراتی در وسیله نقلیه می‌تواند در نظر گرفته شود که ممکن است شامل کنترل‌های دستی برای گاز و ترمز، دستگیره‌های چرخان برای فرمان راحت‌تر، صندلی‌های تخصصی برای ورود و خروج راحت‌تر و سایر تغییرات باشد.

ارزیابی رانندگی: یک ارزیابی جامع رانندگی که توسط متخصص توانبخشی رانندگی انجام می‌شود، می‌تواند آمادگی یک فرد را برای رانندگی ارزیابی کند. این ارزیابی ممکن است شامل ارزیابی قدرت، هماهنگی، احساس، بینایی، عملکرد شناختی و مهارت‌های رانندگی در جاده باشد.

حمل و نقل جایگزین: در مواردی که رانندگی دیگر گزینه خوب و ایمنی نیست، افراد مبتلا به ام اس می‌توانند از گزینه‌های حمل و نقل جایگزین، مانند حمل و نقل عمومی و کمک دوستان و خانواده استفاده کنند./ Health Line

به این نوشته امتیاز بدهید!

پردیس زارع پور

پردیس زارع پور

دانشجوی کارشناسی ارشد اپیدمیولوژی تهران/ دستیار پژوهشی مرکز تحقیقات استئوپروز/ دستیار پژوهشی مرکز تحقیقات غیرواگیر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × پنج =

  • ×