بجز سلول های مغز، سلول های دیگری نیز قدرت یادگیری و ثبت حافظه را دارند
این دانش عمومی ماست که میدانیم، سلول های مغز ما که خاطرات را ذخیره می کند. اما دانشمندان کشف کردهاند که سلولهای سایر قسمتهای بدن نیز عملکرد حافظه را انجام میدهند و مسیرهای جدیدی را برای درک نحوه عملکرد حافظه و ایجاد پتانسیل افزایش یادگیری و درمان بیماریهای مرتبط با حافظه باز میکنند.
نیکولای وی کوکوشکین، به عنوان نویسنده ارشد یک مطالعه ای که در مجله Nature Communications دانشگاه نیویورک چاپ شده است، توضیح می دهد: «یادگیری و حافظه به طور کلی با مغز و سلول های مغز مرتبط است، اما مطالعه ما نشان می دهد که سلول های دیگر بدن نیز می توانند یاد بگیرند و خاطرات را شکل دهند.
در طی این مطالعه دو نوع سلول غیر مغزی انسان در آزمایشگاه (یکی از بافت عصبی و دیگری از بافت کلیه)، در معرض الگوهای مختلف سیگنالهای شیمیایی، درست مانند مغز، در طی فرایند یادگیری قرار گرفتند. هنگامی که اطلاعات جدید به انه سلول ها داده شد،سلولهای غیرمغزی «ژن حافظه» را فعال شد(همان ژنی که در سلولهای مغز با تشخیص الگوی اطلاعات و بازسازی اتصالات خود به منظور ایجاد خاطرات، روشن میشوند).
کوکوشکین میگوید: این کشف درهای جدیدی را برای درک نحوه عملکرد حافظه میگشاید و میتواند به راههای بهتری برای تقویت یادگیری و درمان مشکلات حافظه منجر شود. برای مثال، آنچه را که لوزالمعده ما در مورد الگوی وعده های غذایی گذشته به خاطر می آورد تا سطح قند خون سالم را حفظ کند در نظر بگیرید یا آنچه را که یک سلول سرطانی در مورد الگوی شیمی درمانی به خاطر می آورد، در نظر بگیرید.
درنهایت، این مطالعه نشان میدهد که سلولهای کلیه و بافت عصبی به روشهایی شبیه به نورونها یاد میگیرند و خاطرات میسازند./ساینس دیلی