دارو های ضد انعقاد با فاصله کم پس از سکته مغزی ممکن است از سکته های مکرر جلوگیری کنند
یک مطالعه جدید که به عنوان کارآزمایی شناخته می شود، نشان داد که شروع داروهای رقیق کننده خون (ضد انعقادها) در مدت کوتاهی پس از سکته مغزی ناشی از فیبریلاسیون دهلیزی (ریتم نامنظم قلب) بی خطر و موثر است. فیبریلاسیون دهلیزی خطر سکته مغزی را به دلیل تشکیل لخته به میزان قابل توجهی افزایش می دهد و رقیق کننده های خون با جلوگیری از تشکیل لخته در قلب این خطر را کاهش می دهند.
به طور سنتی، پزشکان درمان رقیقکننده خون را برای بیماران سکته مغزی مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی یک هفته یا بیشتر به تأخیر میاندازند تا خطر خونریزی در مغز را کاهش دهند که یک عارضه جانبی نادر اما خطرناک است. با این حال، این مطالعه که شامل 3621 بیمار در 100 بیمارستان بریتانیا بود، برای افرادی که ظرف چهار روز شروع به مصرف رقیقکننده خون کردند در مقایسه با افرادی که بعد از یک هفته یا بیشتر (دیرتر) شروع به مصرف رقیقکنندههای خون کردند، خطر خونریزی افزایشی نشان نداد.
پروفسور دیوید ورینگ از دانشگاه کالج لندن، که این تحقیق را رهبری کرد، معتقد است که این یافته یک معضل طولانی مدت در مراقبت از سکته را حل می کند. به گفته وی، تا 20000 بیمار تنها در بریتانیا می توانند سالانه از درمان زودهنگام بهره مند شوند و به طور بالقوه خطر سکته دوم را کاهش دهند.
کارشناسان امیدوارند که این یافتهها به زودی تغییراتی را در دستورالعملهای بالینی ایجاد کند و این امکان را برای بیماران سکته مغزی فراهم میکند که زودتر به رقیقکنندههای خون نجاتدهنده دسترسی پیدا کنند و احتمال تکرار سکتههای مغزی را کاهش دهد و نتایج کلی را بهبود بخشد. /bhf.org.uk