یک متخصص غدد: استعمال دخانیات و تهدیدی که باعث اختلالات غدد تا خطر ابتلا به دیابت میشود.
فوق تخصص بیماریهای غدد درونریز و متابولیسم و عضو هیأت علمی گروه داخلی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: استعمال دخانیات نه تنها میتواند باعث اختلالات غدد درون ریز و متابولیسم بشود، بلکه تعداد سیگارهای مصرفی روزانه هم در درازمدت با افزایش میزان خطر ابتلا به دیابت نوع 2 در ارتباط است.
به گزارش دیاپرس به نقل از وزارت بهداشت، دکتر محمدعلی یعقوبی بیان کرد: تخمین زده میشود که استعمال دخانیات هر ساله باعث مرگ بیش از 7 میلیون انسان در سراسر جهان میشود و میتوان انتظار داشت تا نیمی از تمامی کسانی که به طور منظم سیگار میکشند، در اثر یک بیماری مرتبط با تنباکو فوت کنند.
وی ادامه داد: مهمترین علل مرگ و میر مرتبط با سیگار بیماری قلبی عروقی آترواسکلروتیک، سرطان و بیماری مزمن انسدادی ریه است. از طرفی دیگر نیز استعمال دخانیات در کنار موارد ذکر شده میتواند باعث اختلالات غدد درون ریز و متابولیسم هم شود و تعداد سیگارهای مصرفی روزانه در درازمدت با افزایش میزان خطر ابتلا به دیابت نوع 2 ارتباط دارد.
دکتر یعقوبی خاطرنشان کرد: سیگار یک عامل پرخطر برای بیماری پرکاری تیروئید و حتی عامل خطر قویتری برای بیماری چشمی ناشی از آن است. همچنین سیگار در مناطق با کمبود ید خفیف با افزایش خطر گره و بزرگی تیروئید (گواتر) همراه است. / وزارت بهداشت