پژوهش ها: بین دیابت نوع 2 و اختلالات خوردن ارتباط وجود دارد
شخصی که با دیابت نوع 2 (T2DM) زندگی می کند رفتارهای مدیریتی مرتبط با این بیماری را به روزمرگی های زندگی خود وارد میکند و این ممکن است خطر ابتلا به اختلالات خوردن را افزایش دهد. این ارتباط بر اهمیت شناخت علائم، درک انواع اختلالات خوردن و پرداختن به خطرات برای افراد مبتلا به دیابت T2 تاکید دارد.
به گزارش دیاپرس، اختلال خوردن چیزی فراتر از غذا و خوردن است. اختلالات خوردن یا eating disorders طیفی از اختلالات روانی هستند که باعث ایجاد عادات غذایی ناسالم می شوند و ممکن است با وسواس در مورد غذا، وزن بدن یا شکل بدن شروع شوند.
ارتباط بین T2DM و اختلالات خوردن:
- افراد مبتلا به دیابت نوع دوم ممکن است در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به اختلالات خوردن باشند که احتمالاً تحت تأثیر استراتژی های درمانی قرار دارد.
- مدیریت سختگیرانه، دستورالعمل های غذایی، و نظارت مداوم ممکن است به نگرش منفی نسبت به غذا منجر کند.
انواع اختلالات خوردن در دیابتی ها:
اختلال پرخوری:
شامل مصرف مکرر مقادیر زیاد غذا در مدت زمان کوتاه است، و در آن احساس ناتوانی در توقف عذا خوردن را تجربه می کند. اختلال پر خوری شایع ترین اختلال خوردن در میان افراد مبتلا به دیابت نوع دو می باشد.
بی اشتهایی عصبی:
ترس از افزایش وزن، محدودیت شدید غذایی، کاهش وزن بیش از حد.
پرخوری عصبی:
پرخوری مکرر و به دنبال آن پاکسازی (استفراغ یا مصرف ملین).
دیابولیمیا:
استفاده نادرست از انسولین برای دستکاری وزن بدن، خطر عوارض شدید سلامتی.
علائم هشدار دهنده اختلالات خوردن در مبتلایان به دیابت نوع دو
علائم فیزیکی:
نوسان سطح گلوکز، افزایش HbA1c، دوره های کتواسیدوز دیابتی (DKA).
علائم رفتاری:
محدود کردن شدید غذا، خوردن بیش از حد، مدیریت مخفیانه دیابت، محدودیت انسولین و نگرانی در مورد تصویر بدن.
تشخیص مراقب سلامت:
متخصصان باید سلامت روانی را در کنار مدیریت دیابت کنترل کنند.
چرا دیابت نوع دو و اختلالات خوردن خطرناک هستند؟
اختلال در غذا خوردن تعادل ظریف مورد نیاز برای کنترل مداوم گلوکز خون را مختل می کند. شواهد حاکی از وجود خطر بالاتر عوارض شدید مرتبط با دیابت، مانند نفروپاتی و رتینوپاتی است.
نتیجه:
اگر به دیابت نوع 2 دارید بیشتر مستعد ابتلا به اختلالات خوردن هستید و این امر بر نیاز به شناسایی زودهنگام و حمایت همه جانبه تاکید دارد. شناخت علائم هشداردهنده، تقویت ارتباطات و ادغام مداخلات روانشناختی برای پیشگیری از عوارض شدید سلامتی و ارتقای رفاه کلی ضروری است. خانواده، دوستان، و متخصصان مراقبت های بهداشتی نقش اساسی در حمایت از افرادی که هم دیابت نوع 2 و هم اختلالات خوردن دارند ایفا می کنند./ اخبار پزشکی امروز
منابع:
- Dziewa, M, et al. (2023). Eating disorders and diabetes: Facing the dual challenge.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC10538145/ - Eating disorders and diabetes. (n.d.).
https://www.diabetes.org.uk/guide-to-diabetes/emotions/eating-disorders-and-diabetes - Eating disorders and the patient with diabetes. (2021).
https://www.niddk.nih.gov/health-information/professionals/diabetes-discoveries-practice/eating-disorders-and-the-patient-with-diabetes - Types of eating disorders. (n.d.).
https://diabetes.org/health-wellness/mental-health/eating-disorders - Winston, A P. (2020). Eating disorders and diabetes.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32537669/ - Yahya, A S, et al. (2022) Binge eating disorder and type 2 diabetes: Epidemiology and treatment approaches.
https://wchh.onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1002/pnp.749