» پاسخ به سوالات » آنچه باید درباره ویتامین‌های B و ریسک سرطان ریه بدانید
نوروبیون
پاسخ به سوالات - بیماری های غیرواگیر - خودمراقبتی

آنچه باید درباره ویتامین‌های B و ریسک سرطان ریه بدانید

1403-07-11 20

مقدمه
تحقیقات اخیر نشان داده‌اند که مصرف دوزهای بالای ویتامین‌های گروه B، به‌ویژه ویتامین B6 و B12، ممکن است با افزایش خطر سرطان ریه مرتبط باشد.

برآیند شواهد
تجزیه و تحلیل ژن ها نشان می دهد که افرادی که غلظت B12 بالاتری دارند، 8 درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان ریه هستند. همچنین در یک مطالعه مورد-شاهدی دیگر که در سال 2019 انجام شد، افرادی که سطح B12 خون بالاتری داشتند، 15 درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان ریه بودند.
در مطالعه همگروهی دیگری در سال 2017 که بر روی 77118 مرد و زن انجام شد، مردانی که ویتامین های B6 و B12 را از مکمل های فردی مصرف کردند، 30 تا 40 درصد افزایش خطر ابتلا به سرطان ریه داشتند.
یک مطالعه در سال 2017 نشان داد که مردانی که بیش از 20 میلی‌گرم ویتامین B6 یا بیش از 55 میکروگرم ویتامین B12 از مکمل‌ها دریافت می‌کردند، به ترتیب 2.9 و 3.7 برابر بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان ریه بودند. این ارتباط در زنانی که این ویتامین‌ها را مصرف کرده بودند، مشاهده نشد.
مصرف مکمل‌ها زمانی خطرناک‌تر است که این ویتامین‌ها به‌صورت مجزا و با دوزهای بسیار بالا مصرف شوند. بهتر است همیشه قبل از مصرف هر نوع مکمل، با پزشک مشورت کنید و تنها مقدارهای توصیه‌شده را مصرف کنید.
برای تأمین ویتامین‌های B از طریق غذا، می‌توانید از واد غذایی زیر استفاده کنید:
– ویتامین B6: گوشت مرغ و بوقلمون، ماهی تن و سالمون، نخود، موز، سویا، و غلات غنی‌شده.
– اسید فولیک (B9): جگر گاو، سبزیجات برگ‌دار مانند اسفناج و کلم، مارچوبه، نخود سبز، آووکادو، و غلات غنی‌شده.
– ویتامین B12: گوشت گاو و مرغ، ماهی، صدف، لبنیات، تخم‌مرغ و نوشیدنی‌های گیاهی غنی‌شده.

نتیجه‌گیری
اگرچه ممکن است ارتباطی بین مصرف دوزهای بالای ویتامین‌های B6 و B12 و افزایش خطر سرطان ریه وجود داشته باشد، این ارتباط بیشتر در افرادی دیده می‌شود که مکمل‌های دوز بالا مصرف می‌کنند. برای اکثر افراد، تأمین این ویتامین‌ها از طریق رژیم غذایی معمولی کافی است. بهتر است به جای مصرف بی‌رویه مکمل‌ها، به تغذیه سالم و متنوع اهمیت دهید و در صورت نیاز به مکمل، با پزشک مشورت کنید.

 

منابع 1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6

به این نوشته امتیاز بدهید!

پردیس زارع پور

پردیس زارع پور

دانشجوی کارشناسی ارشد اپیدمیولوژی تهران/ دستیار پژوهشی مرکز تحقیقات استئوپروز/ دستیار پژوهشی مرکز تحقیقات غیرواگیر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

13 − دوازده =

  • ×