بعد از مشاهده علائم سکته مغزی، بیمار را فورا به مراکز درمانی برسانید!
به گزارش دیاپرس به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، دکتر آناهیتا ذوقی بیان کرد: با پیشرفت تکنولوژی، دانش بشر، بهداشت و دسترسی آسانتر به امکانات طول عمر بشر افزایش یافته و شیوع سکتههای مغزی در دنیا بیشتر گزارش شده است.
متخصص مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی افزود: اولین و مهمترین عامل بروز سکتههای مغزی، سن است؛ یعنی هر چه سن بالاتر رود، شانس بروز سکتههای مغزی هم به مراتب بیشتر میشود. در مردان سکته مغزی بیش از زنان است و این در حالی است که نژاد نیز بر بروز انواع سکتهها بی تاثیر نیست و سیاهپوستان بیشتر از سفید پوستان در معرض حمله سکته مغزی قرار دارند.
عوامل مستعد کننده سکته مغزی:
- پرفشار خون
- دیابت
- چربی خون و سطح کلسترول خون بالا و
- مصرف سیگار و الکل
- بیماریهای قبلی و تنگی عروق گردنی
- مبتلایان به بیماریهایی ژنتیکی
وی به نشانههای ظاهری فردی که دچار سکته مغزی شده اشاره کرد و گفت: به محض این که مشاهده کردید نیمی از صورت یا بدن فرد فلج یا اصطلاحا کج شده باشد، در صحبت کردن دچار مشکل و یا دچار کاهش سطح هوشیاری شده باشد، به احتمال بروز سکته مغزی شک کنید. سپس فورا با اورژانس تماس بگیرید، بیمار را تکان ندهید و از خوراندن هر ماده آشامیدنی یا غذایی پرهیز کنید. در این مواقع هرگز برای پایین آوردن فشار خون، قرص زیرزبانی به صورت خودسرانه به بیمار ندهید.
متخصص مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی ادامه داد: در مواقعی که فرد دچار حمله سکته مغزی شده، اگر بیمار کاهش هوشیاری دارد او را به پهلو بخوابانید تا محتویات دهان او وارد ریه نشود و از عفونت ریوی پیشگیری شود./ روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی