» شاخص ها و آمارهای سلامت » دیابت » دیابت در ایران، طی یک دوره 12 ساله چه تغییراتی کرده است؟
شیوع دیابت
دیابت - آخرین اخبار دیابت - خودمراقبتی - سبک زندگی - شاخص ها و آمارهای سلامت - نظام سلامت

دیابت در ایران، طی یک دوره 12 ساله چه تغییراتی کرده است؟

1402-10-16 30

یک بررسی علمی نشان داده است شیوع دیابت در ایران طی سال‌های گذشته رو به افزایش بوده و در سال 1395 به 13.2 درصد رسیده است. این افزایش در مناطق شهری و روستایی مشاهده می شود. عوامل مرتبط با شیوع بیشتر شامل سن بالاتر، جنسیت زن و زندگی در مناطق شهری است.

به گزارش دیاپرس، این یافته ها نشان میدهد آگاهی در مورد دیابت در طول سال ها افزایش یافته است و در سال 2016 به 82.2 درصد رسیده است. گروه سنی بالاتر تمایل بیشتری نسبت به آگاهی از این بیماری دارند و زنان عموماً آگاه تر از مردان هستند.

این پژوهش می افزاید: نسبت افرادی که برای دیابت درمان می‌شوند از 35.9 درصد در سال 2004 به 46 درصد در سال 2011 افزایش یافته است، اما در سال 2016 به 39.6 درصد کاهش یافته است. گروه های سنی بالاتر احتمال بیشتری برای دریافت درمان دارند و زنان بیشتر از مردان تحت درمان قرار می گیرند.

همچنین نتایج نشان داده کنترل قند خون (حفظ سطح قند خون در کنترل) در بیماران دیابتی از 14.5 درصد در سال 2004 به 18.5 درصد در سال 2016 افزایش یافت. کنترل قند خون کافی هنوز در حد مطلوب نیست و کمتر از 25 درصد از بیماران دیابتی به آن دست می یابند و کنترل قند خون در گروه های سنی بالاتر و کسانی که بیمه درمانی دارند بهتر است.

به نظر می رسد شیوع دیابت تحت تأثیر عواملی مانند سن، جنسیت، محل سکونت (شهری یا روستایی)، پنجک ثروت و پوشش بیمه درمانی است. به عنوان مثال، افراد مسن، زنان، شهرنشینان و کسانی که بیمه درمانی دارند، بیشتر در معرض ابتلا به دیابت هستند.

مدیریت کلی دیابت در ایران بهینه نیست و نیاز به رویکردهای جامع تری وجود دارد. حمایت مالی، مانند بهبود پوشش بیمه ای و کاهش هزینه های داروها، برای افزایش دسترسی به مراقبت های بهداشتی برای افراد کم درآمد بسیار مهم است.

آنچه این مطالعه نشان داده اینکه شیوع دیابت در ایران رو به افزایش است و با وجود افزایش آگاهی، درمان و کنترل موثر در سطح رضایت بخشی نیست. سیاست های ملی نیاز به ارزیابی مجدد برای پر کردن شکاف های موجود در تشخیص و درمان بیماری، با تاکید بر مدیریت جامع دیابت در سطح سیستم دارد.

آگاهی حیاتی است:

درک دیابت بسیار مهم است. معاینات منظم و آگاهی از بیماری می تواند به مدیریت بهتر منجر شود.

درمان مهم است:

اگر دیابت دارید، حتماً برنامه درمانی تجویز شده را دنبال کنید. تنظیمات منظم دارو و تنظیم شیوه زندگی مهم است.

کنترل گلیسمی اهمیت دارد:

به سطح قند خون خود توجه کنید. کنترل گلیسمی کافی برای سلامت کلی شما ضروری است.

بیمه درمانی خود را در نظر بگیرید:

اگر بیمه درمانی دارید ، از آن برای معاینات منظم و معالجه لازم استفاده کنید. این می تواند به طور قابل توجهی در مدیریت بهتر بیماری نقش داشته باشد.

تأثیر سن و جنسیت:

آگاهی از اینکه سن و جنس در دیابت نقش دارند می تواند به شما در درک عوامل خطر بالقوه کمک کند.

آگاه باشید:

از آنجا که چشم انداز مدیریت دیابت تکامل می یابد ، آگاهی از سیاست ها و رویکردهای جدید مهم است. همیشه بر اساس وضعیت بهداشتی خاص خود با ارائه دهنده خدمات درمانی خود برای مشاوره و راهنمایی شخصی خود مشورت کنید./ BMC

به این نوشته امتیاز بدهید!

آواتار هادی نوروزی

هادی نوروزی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × سه =

  • ×