چند درصد از مرگ و میرهای کشور با فشارخون و دیابت مرتبط هستند؟
دکتر حسین فرشیدی، معاون بهداشت وزارت بهداشت اظهار داشت که 45 درصد از مرگومیرهای کشور ارتباط مستقیمی با فشارخون و دیابت دارند. وی بیان کرد این بیماریها همچون کرونا با اهمیت هستند و اگر به درستی کنترل نشوند، میتوانند منجر به مرگ، ناتوانی و هزینههای اقتصادی بالایی شوند.
به گزارش دیاپرس به نقل از هفته نامه سلامت، او درباره پویش ملی سلامت و کمپین سنجش فشارخون و دیابت اظهار کرد که این پویش از تاریخ ۲۰ آبان تا ۱۵ دی ماه ادامه داشت و هدف آن ارتقای آگاهی مردم از سلامت خانواده و اهمیت کنترل فشارخون و دیابت بود. او بیان کرد که اگر حداقل دو نفر از هر ۱۰ نفر در این پویش شرکت کنند و فشارخون خود را اندازهگیری کنند، تاثیر مثبتی بر سلامتشان خواهد داشت.
دکتر فرشیدی تأکید دارد که آگاهی مردم از این بیماریها بسیار مهم است و اگر در فاز پیشگیری و درمان، مداخله صورت گیرد و تغییرات در زندگی مثل تغذیه، ورزش، خواب و کاهش استرس اعمال شود، میتوان از ابتلا به بیماریهایی مانند فشارخون، دیابت و حتی برخی از سرطانها جلوگیری کرد. این برنامه از طریق آموزش و آگاهیبخشی به جامعه در این زمینه اثربخش بوده است.
وی ادامه داد: اگر فشارخون و قند خون فردی با کد ملی در سامانه ثبت شد و او بیماری خاصی داشت، اطلاعات او به پایگاه سلامت محل زندگی او منتقل شد و فرد از طریق پیامک مطلع شد که باید به پایگاه مراجعه کند؛ بنابراین اگر اقدامی از سوی بیمار صورت نگیرد او را رها نخواهیم کرد و در صورت عدم مراجعه از طریق محل کار فرد به او اطلاعرسانی خواهیم کرد. البته کار اصلی ما از 15 دی آغاز خواهد شد و اگر کسی با علائم قند خون یا فشارخون مراجعه کند دارو و درمان لازم برای تجویز خواهد شد.
از ابتدای پویش ملی سلامت تا 15 دی ماه، ۳۶ میلیون و ۵۱۵ هزار و ۶۸۹ نفر در زمینه بیماری های پرفشاری خون و دیابت در سطح کشور، غربالگری شدهاند که از این تعداد ۷۰۳ هزار و ۶۷۶ نفر با احتمال ابتلا به پرفشاری خون و ۴۰۳ هزار و ۷۹۰ نفر با احتمال دیابت شناسایی شدند.
وزارت بهداشت مدعی است: بعد از پایان کمپین، برنامههایی را از اول اردیبهشت سال آینده شروع خواهیم کرد و همچنان در ادامه خواهیم دید که این افراد مبتلا به فشار خون ثبت شده، تا 10 سال بعد، در آمار دیابت و قند خون چه تاثیری خواهند داشت./ وزارت بهداشت