مطالعات جدید در سطح حیوانی: متفورمین در کاهش روند پیری تاثیر قابل ملاحظه ای داشته است؟
به گزارش دیاپرس، یک پژوهش جدید نشان داده است که داروی متفورمین، که معمولاً برای درمان دیابت نوع ۲ استفاده میشود، میتواند روند پیری را در برخی از اندامها مانند مغز در میمونها کاهش دهد.
این پژوهش بر روی میمونهای “ساینامولگوس” انجام شده و نتایج نشان میدهد که مصرف متفورمین میتواند کاهش مرتبط با سن در چندین اندام را کند کند، بهطوریکه برخی میمونها نشاندهنده یک کاهش ۶ ساله در برخی از شاخصهای پیری بودند.
متفورمین با بهبود حساسیت به انسولین، کاهش التهاب و ترمیم سلولی عمل میکند؛ که این مکانیسمها نقش مهمی در روند پیری دارند. در این تحقیق، تیمی از پژوهشگران چین و ایالات متحده، مصرف روزانه این دارو را برای مدت بیش از سه سال بر روی ۳۶ میمون بررسی کردند و مشاهده کردند که پیری بیولوژیکی در اندامهایی مانند کلیهها، ریهها و پوست به ترتیب به میزان ۴.۹، ۵.۱، و ۲.۶ سال کاهش یافته است.
یکی از نکات مهم این تحقیق، تأثیر قابل توجه متفورمین بر مغز است. این دارو توانست ساختار مغزی را حفظ کرده و عملکرد شناختی میمونها را بهبود بخشد. دانشمندان معتقدند که این اثرات به دلیل فعالسازی نوعی پروتئین (Nrf2) است که دارای خواص آنتیاکسیدانی قوی است و میتواند به محافظت از سلولهای مغزی کمک کند.
با این حال، برای اثبات تأثیرات متفورمین بر پیری در انسانها، نیاز به تحقیقات بیشتری از جمله آزمایشهای بالینی است. اگر نتایج مشابهی در انسانها به دست آید، این دارو میتواند به تأخیر افتادن بیماریهای مرتبط با پیری و بهبود عملکرد اندامها کمک کند. / Cell