مصرف زیاد نمک با افزایش خطر ضربان نامنظم قلب در دیابتی ها مرتبط است
یک تحلیل جدید نشان می دهد که مصرف زیاد نمک ممکن است خطر فیبریلاسیون دهلیزی (ضربان نامنظم قلب) را در بیماران مبتلا به بیماری قلبی عروقی یا دیابت افزایش دهد. این مطالعه دو کارآزمایی بزرگ را بررسی کرد و ارتباط قابل توجهی بین سطوح بالای سدیم و ضربان نامنظم قلب یافت.
به گزارش دیاپرس، دکتر لیندا جانسون از دانشگاه لوند خاطرنشان می کند که در حالی که این مطالعه ارتباط بین مصرف زیاد سدیم و ضربان نامنظم قلب را نشان می دهد، کاهش نمک را صرفاً برای جلوگیری از ضربان نامنظم قلب توصیه نمی کند. ارتباط متابولیک بین سدیم و ضربان نامنظم قلب هنوز نامشخص است، اما کاهش سدیم می تواند فشار خون را کاهش دهد که یک عامل خطر شناخته شده برای ضربان نامنظم قلب است.
این تحقیق شامل 27391 بیمار از آزمایشات ONTARGET و TRANSCEND بود. خطر ابتلا به ضربان نامنظم قلب در افرادی که روزانه 6 گرم یا بیشتر سدیم دریافت می کردند، 10 درصد افزایش داشت. این مطالعه هیچ افزایش خطری را در بیمارانی که سطوح متوسط سدیم مصرف میکردند (3 تا 5.99 گرم در روز) مشاهده نکرد.
تحقیقات بیشتری برای روشن شدن ارتباط سدیم با ضربان نامنظم قلب مورد نیاز است، به ویژه از آنجایی که یافتههای فعلی نشان نمیدهند کاهش نمک از ضربان نامنظم قلب جلوگیری میکند. درک همه عوامل خطر بسیار مهم است، زیرا عوامل خطر موجود تنها 50 تا 60 درصد موارد ضربان نامنظم قلب را توضیح می دهند. /tctmd