» آموزش و پژوهش » پژوهش و تحقیقات » افزایش مصرف شیر با کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 در بزرگسالان مرتبط است.
مصرف شیر
پژوهش و تحقیقات - آخرین اخبار دیابت

افزایش مصرف شیر با کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 در بزرگسالان مرتبط است.

1402-11-08 60

یک مطالعه اخیر که در Nature Metabolism منتشر شده است، رابطه بین مصرف شیر و دیابت نوع 2 (T2D) را در افرادی که دچار کاهش فعالیت آنزیم لاکتاز (LNP) هستند مورد بررسی قرار داد. شیر گاو بخشی از رژیم غذایی انسان است با این حال، ارتباط آن با T2D مورد بحث می باشد. اثرات شیر و فرآورده های آن بر خطر ابتلا به T2D قطعی نیست و بر اساس جمعیت متفاوت است.

تحقیقات اخیر با مطالعه ارتباط ژنومی (GWAS) ارتباط بین ژن لاکتاز (LCT)، مصرف شیر و میکروبیوتای روده (میکروبیوتا طیفی از میکروارگانیسم‌ها هستند) را نشان می‌دهد و ژن لاکتاز میزبان را به گونه‌های بیفیدوباکتریوم (که الیگوساکارید/لاکتوز شیر را جذب می‌کند و ممکن است به عنوان پروبیوتیک برای کاهش التهاب استفاده شود) مرتبط می‌کند.

به گزارش دیاپرس، محققان بررسی کردند که آیا مصرف شیر باعث تغییر ترکیب میکروبیوتای روده و متابولیت‌های در گردش (که به طور بالقوه بر سلامت متابولیک میزبان تأثیر می‌گذارد) شده و بنابراین خطر T2D را در LNPها کاهش می‌دهد یا خیر.

این تیم یک مطالعه ارتباط ژنومی از مصرف روزانه شیر را در بین 12653 شرکت کننده در مطالعه سلامت جامعه اسپانیایی تبار انجام داد. آنها مصرف رژیم غذایی را با استفاده از تکنیک موسسه ملی سرطان (NCI) تخمین زدند و میزان مصرف لبنیات را در وعده های روزانه، به دو دسته شیر، پنیر و ماست تقسیم کردند.

مصرف شیر و خطر ابتلا به دیابت نوع 2

این مطالعه نشان داد که افزایش مصرف شیر با کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 در افراد LNP مرتبط است اما در افراد مقاوم به لاکتاز اینطور نیست. هیچ رابطه ای با ژن لاکتاز و خوردن پنیر یا ماست وجود نداشت.

گونه‌های باکتری مربوط به شیر در میان افرادی که دچار کاهش فعالیت آنزیم لاکتوز بودند با گونه‌های موجود در بین افراد سالم همبستگی نداشتند. از میان 624 متابولیت، این مطالعه به ترتیب 62 و 79 متابولیت مربوط به مصرف شیر را در افراد LNP و LP شناسایی کرد. امتیاز متابولیت مربوط به شیر خاص GG به شدت با کاهش خطر ابتلا به T2D و به طور مثبت با پروفایل های ویژگی های متابولیک متعدد مرتبط بود.

به طور کلی، یافته های مطالعه نشان داد مصرف شیر اثر محافظتی بر T2D در افراد اسپانیایی/لاتینی دارد که به احتمال زیاد مربوط به میکروبیوتای روده و متابولیت های خون است. ژنوتیپ LCT ممکن است با یک همبستگی محافظتی قوی که منحصراً در بین افراد LNP مشاهده می شود بر این تعامل تأثیر بگذارد.

این مطالعه با بررسی ژنتیک میزبان، میکروارگانیسم‌های روده و با متابولیت‌های در گردش به درک بهتر تأثیر مصرف شیر بر سلامت متابولیک انسان کمک کرد. مطالعات اضافی، از جمله آزمایش‌های تجربی، ممکن است این یافته‌ها را تأیید کند./ اخبار پزشکی

به این نوشته امتیاز بدهید!

آواتار هادی نوروزی

هادی نوروزی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × 3 =

  • ×