هشدار به افراد چاق و دارای اضافه وزن/ چاقی چگونگی بر قلب تاثیر دارد؟
چاقی به طور قابل توجهی خطر ابتلا به چندین بیماری قلبی از جمله بیماری عروق کرونر، فشار خون بالا، نارسایی قلبی، سکته مغزی، دیس لیپیدمی، دیابت و فیبریلاسیون دهلیزی را افزایش میدهد.
در تحقیقات اخیر، به اهمیت تغییرات سبک زندگی در کاهش خطرات قلبی عروقی مرتبط با چاقی بسیار تاکید شده است. تأثیر میکروبیوم روده بر چاقی، ایجاد درمانهای دارویی جدید برای کاهش اشتها و افزایش متابولیک، روشهای جراحی چاقی و رفتاردرمانی از گزینههای پیشنهادی هستند که پیشرفت چشمگیری داشتهاند و برای درمان چاقی مورد استفاده قرار میگیرند. با اینکه روشهای جراحی چاقی تهاجمیتر از لیپوساکشن است، اما به عنوان موثرترین درمان برای چاقی شدید شناخته شده است.
به طور مثال، چاقی با افزایش خطر آترواسکلروز و ابتلا به آنژین قلبی و سکته قلبی مرتبط است و باعث افزایش خطر ابتلا به فیبریلاسیون دهلیزی که یک نوع اختلال ریتم قلبی است، میشود. چاقی با ایجاد عدم تعادل در سطوح کلسترول خون، افزایش تریگلیسریدها و کلسترول LDL و کاهش کلسترول HDL نیز همراه است.
همچنین چاقی باعث افزایش فشار خون میشود. چرا که وزن اضافی بدن نیاز به خون بیشتری برای تامین اکسیژن و مواد مغذی به بافتها دارد که منجر به افزایش فشار بر دیواره سرخرگها میشود. با گذشت زمان، این میتواند منجر به فشار خون بالا شود که بیشتر خطر سکته مغزی و بیماری قلبی را افزایش میدهد. یکی دیگر از عوارض چاقی بر دیابت است که به طور قابل توجهی خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را افزایش میدهد و به دنبال آن، خطر سکته مغزی و بیماری های قلبی عروقی بالا میرود. دیابت اغلب برای سالها تشخیص داده نمیشود و منجر به عوارض طولانی مدت میگردد./Cureus