سرطان های کودکان در ایران چه وضعیتی دارد؟/ شایع ترین سرطان: لوکمی
به گزارش دیاپرس به نقل از ایسنا، دبیر انجمن رادیوانکولوژی ایران گفت: جمعیت ایران در سال ۲۰۲۰ حدود ۸۴ میلیون نفر بود و شیوع بیماری یعنی تعداد بیماران مبتلا به سرطان در طی پنج سال، حدود ۳۱۹,۷۴۰ نفر تخمین زده شده است. در همان سال نیز ۱۳۱,۱۹۱ مورد جدید سرطان شناسایی شد و خطر ابتلا به سرطان زیر ۷۵ سال حدود ۱۴.۷ درصد برآورد شد.
دکتر علی مطلق با بیان اینکه طبق آمارها، حدود ۲۵ درصد از جمعیت ایران در گروه سنی صفر تا ۱۴ سال قرار دارند، افزود: میزان بروز سرطانهای کودکان در ایران حدود ۱۶.۸ در هر ۱۰۰هزار نفر تخمین زده میشود که در گروههای مختلف سنی و جمعیتی کمی متفاوت است؛ ۱۵.۹ در هر ۱۰۰هزار نفر برای گروه سنی صفر تا چهار سال، ۱۴.۸۲ در هر ۱۰۰ هزار نفر برای گروه سنی پنج تا ۹ سال و ۱۲.۸ در هر ۱۰۰هزار نفر برای گروه سنی ۱۰ تا ۱۴ سال.
این متخصص رادیوانکولوژی همچنین درباره شایعترین سرطانهای کودکان در کشور گفت: شایعترین سرطانهای کودکان در ایران لوکمی (سرطان خون) است و پس از آن به ترتیب لنفومها (۱۰.۳ درصد)، تومورهای کلیوی (۹.۳ درصد)، تومورهای بدخیم استخوانی (۴.۴ درصد) و تومورهای سیستم عصبی مرکزی (۴.۱ درصد) قرار دارند.
وی در ادامه درباره عوامل خطر بروز سرطانهای کودکان توضیح داد: هرچند مطالعات جامع در مورد عوامل خطر سرطانهای کودکان در دسترس نیست، اما همین مطالعات موجود نیز نشان میدهند که شیوع چاقی در میان نوجوانان ایران حدود ۹ درصد است. همچنین، آلودگی هوا در محیطهای داخلی و خارجی نیز از جمله عوامل خطر رایج به شمار میرود. /ایسنا