وضعیت فعالیتهای پیشگیری از دیابت در کشورهای کم درآمد و درآمد متوسط چگونه است؟
دیابت یکی از بیماریهای مزمن در حال رشد در سطح جهان و عامل اصلی مرگ و میر زودرس، ناتوانی و هزینههای سیستم سلامت است. تا سال 2021، حدود 537 میلیون بزرگسال (20 تا 79 سال) در سراسر جهان به دیابت مبتلا بودند و 80 نفر درصد از این بزرگسالان در کشورهای کم درآمد و با درآمد متوسط (LMIC) زندگی می کردند.
به گزارش دیاپرس، بروز دیابت در میان بزرگسالان مبتلا به اختلال تحمل گلوکز و اضافه وزن یا چاقی که در مداخلات سبک زندگی غیردارویی مانند اصلاح رژیم غذایی، کاهش وزن و افزایش فعالیت بدنی شرکت کردهاند، میتواند 42 تا 58 درصد کاهش یابد.
ارزیابی وضعیت فعالیتهای پیشگیری از دیابت در سطح فردی در کشورهای کم درآمد و با درآمد متوسط، میتواند نیازهای برآورده نشده برای این خدمات را تعیین کند تا بتوان سیاستها و برنامههای پیشگیری از دیابت در آینده را بهبود بخشید. بدین منظور، مطالعهای انجام شده است که از دادههای سطح فردی نظرسنجیهای نماینده ملی و مبتنی بر جمعیت در 44 کشورهای کم درآمد و با درآمد متوسط بین اکتبر 2009 و مه 2019 استفاده کرد. شرکتکنندگان 145739 نفر بالای 25 سال بودند که دیابت نداشتند و باردار نبودند. از این شرکتکنندگان، 59308 نفر افراد در معرض خطر دیابت شناخته شدند. میزان انجام فعالیتهای پیشگیری از دیابت برای مشاوره فعالیت بدنی 40%، برای مشاوره کاهش وزن 37%، برای مشاوره رژیم غذایی 42% و برای غربالگری قند خون 37% بود.
همچنین طبق نتایج مطالعه، پیشگیری از دیابت در سطح ملی بسیار متفاوت بود؛ به طوری که 68 درصد از افراد در معرض خطر بالای دیابت در کشورهای کم درآمد هیچ یک از این فعالیتها را گزارش نکردند، در حالی که 49 درصد از افراد در معرض خطر بالا در کشورهای با درآمد متوسط رو به بالا حداقل 3 مورد از فعالیتهای ذکرشده را داشتند./ The Lancet