» آموزش و پژوهش » پژوهش و تحقیقات » دیابتی‌ها در معرض یک اختلال عصبی/ پارکینسون را از جنبه ای دیگر بشناسید
پارکینسون
پژوهش و تحقیقات - تحقیق و پژوهش

دیابتی‌ها در معرض یک اختلال عصبی/ پارکینسون را از جنبه ای دیگر بشناسید

1402-10-26 30

شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 در معرض افزایش خطر ابتلا به بیماری پارکینسون هستند.

بیماری پارکینسون یک بیماری پیش رونده عصبی است که باعث مشکلاتی در حرکت، سلامت روان، خواب، درد و سایر مشکلات سلامتی می‌شود و شرایط فرد با گذشت زمان بدتر می‌گردد. علائم رایج شامل لرزش، انقباضات دردناک عضلانی و مشکل در صحبت کردن است. هیچ درمانی وجود برای این بیماری وجود ندارد؛ اما بعضی درمان‌ها و داروها می‌توانند علائم را کاهش دهند.

بسیاری از افراد مبتلا، به زوال عقل نیز دچار می‌شوند. این بیماری معمولاً در افراد مسن رخ می‌دهد، اما افراد جوانتر نیز ممکن است تحت تأثیر قرار گیرند. همچنین مردان بیشتر از زنان به این بیماری مبتلا می‌شوند. علت این بیماری هنوز مشخص نشده است، اما افرادی که سابقه خانوادگی این بیماری را دارند، در معرض خطر بیشتری قرار می‌گیرند. آلودگی هوا، آفت‌کش‌ها نیز ممکن است خطر مبتلا شدن به آن را افزایش دهد.

در مطالعه‌ای که سال 2023 چاپ شد، با استفاده از یک پایگاه داده از سیستم بیمه سلامت ملی کره، بیشتر از 2 میلیون نفر بالای  40 سال که مبتلا به دیابت نوع 2 بودند و در طی سال‌های 2009 تا 2012 تحت معاینات بهداشتی منظم قرار گرفتند، تا پایان سال 2018 پیگیری شدند. در طول دوره پیگیری، 17046 فرد مبتلا به پارکینسون شناسایی شد.

نتایج نشان داد خطر ابتلا به پارکینسون در افرادی که بیشتر از 5 سال، دیابت داشتند، 1.23 برابر و همچنین این خطر در افراد مبتلا به رتینوپاتی دیابتی، 1.35 برابر افراد سالم است. خطر ابتلا به پارکینسون در افراد با بیماری مزمن کلیوی و یا بیماری قلبی عروقی نیز بیشتر از افراد سالم گزارش شد. / مجله Nature

به این نوشته امتیاز بدهید!

پردیس زارع پور

پردیس زارع پور

دانشجوی کارشناسی ارشد اپیدمیولوژی تهران/ دستیار پژوهشی مرکز تحقیقات استئوپروز/ دستیار پژوهشی مرکز تحقیقات غیرواگیر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

17 + 15 =

  • ×