نتایج یک بررسی: کووید 19، یک دهه پیشرفت در سطح جهانی امید به زندگی را از بین برد
بر اساس گزارش آمار بهداشت جهانی در سال 2024، همهگیری کووید 19، امید به زندگی جهانی و امید به زندگی سالم (HALE) را به طور قابل توجهی کاهش داده است. تنها طی دو سال، امید به زندگی جهانی با 1.8 سال کاهش به 71.4 سال رسید، در حالی که HALE با 1.5 سال کاهش به 61.9 سال رسید که هر دو به سطح 2012 بازگشتند.
به گزارش دیاپرس، تأثیر این همه گیری ناهموار بود، به طوری که قاره آمریکا و آسیای جنوب شرقی بیشترین کاهش را تجربه کردند و حدود سه سال از امید به زندگی را از دست دادند. در مقابل، منطقه غربی اقیانوس آرام شاهد حداقل تغییرات بود. دکتر تدروس آدهانوم گبریسوس، مدیر کل سازمان جهانی بهداشت، بر نیاز به امنیت جهانی بهداشتی قویتر برای محافظت از سرمایهگذاریهای سلامت بلندمدت و ارتقای برابری تاکید کرد.
بیماریهای غیرواگیر (NCD) مانند بیماریهای قلبی، سکته مغزی و دیابت، علل اصلی مرگ و میر در سراسر جهان هستند و 74 درصد از کل مرگها قبل از همهگیری و 78 درصد از مرگهای غیرکووید در طول همهگیری را تشکیل میدهند. کووید-19 خود به یکی از علل اصلی مرگ تبدیل شد و در سال 2021 در رتبه دوم جهانی قرار گرفت.
این گزارش همچنین بار مضاعف سوء تغذیه را نشان میدهد که بیش از یک میلیارد نفر مبتلا به چاقی و بیش از نیم میلیارد نفر کم وزن هستند. نابرابریهای بهداشتی قابل توجهی برای افراد دارای معلولیت، پناهندگان و مهاجران وجود دارد، که بر نیاز فوری سیستمهای بهداشتی برای رسیدگی به این نابرابریها و انطباق با تغییرات جمعیتی جهانی تاکید دارد. /سازمان بهداشت جهانی