» آخرین اخبار دیابت » مصرف کافئین می تواند خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهد
سطح بالای کافئین در خون می‌تواند مقدار چربی در بدن و خطر دیابت نوع 2 را کاهش دهد. بیشترین فایده از نوشیدن قهوه، در حد سه تا پنج فنجان در روز است که حاوی میانگین 70 تا 150 میلی‌گرم کافئین هستند.
آخرین اخبار دیابت - آموزش کادر پزشکی - سبک زندگی - سوالات بیماران

مصرف کافئین می تواند خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهد

۱۴۰۲-۱۰-۲۳ 90

سطح بالای کافئین در خون می‌تواند مقدار چربی در بدن و خطر دیابت نوع 2 را کاهش دهد. بیشترین فایده از نوشیدن قهوه، در حد سه تا پنج فنجان در روز است که حاوی میانگین 70 تا 150 میلی‌گرم کافئین هستند.

به گزارش دیاپرس، تحقیقات قبلی نشان داده بود که نوشیدن قهوه به میزان سه تا پنج فنجان در روز با کاهش خطر دیابت نوع 2 و بیماری‌های قلبی عروقی مرتبط است. اما این تحقیقات بیشتر بر اساس مشاهدات بوده‌اند و نمی‌توانند تأثیرات واقعی کافئین را به خوبی تجزیه و تحلیل کنند.

تحقیقات جدید از یک روش به نام تصادفی سازی مندلی استفاده کردند تا بررسی کنند که سطح بالای کافئین در خون چگونه بر وزن بدن و خطر دیابت نوع 2 تأثیر می‌گذارد. نتایج نشان داد که سطح بالای کافئین در خون با کاهش وزن معیار(BMI)  و کاهش خطر دیابت نوع 2 مرتبط بود.

تاثیر کافئین برای افزایش متابولیسم، افزایش چربی‌سوزی و کاهش اشتها شناخته شده است و با مصرف روزانه 100 میلی گرم، تخمین زده می‌شود که مصرف انرژی را حدود 100 کالری در روز افزایش دهد اما افراد نباید ترجیحات غذایی یا سبک زندگی خود را تنها بر اساس یافته‌های این مطالعه تغییر دهند؛ زیرا کافئین علاوه بر اثرات مفید بالقوه، در صورت مصرف بیش از حد می‌تواند اثرات مضری نیز داشته باشد. همچنین موادی مانند چربی یا قند موجود در نوشیدنی‌های حاوی کافئین، می‌تواند مزایای آن را کاهش دهد.تعدادی از ضررهای مصرف زیاد کافئین و قهوه ذکر شده است:

  • اختلالات خواب: مصرف زیاد کافئین ممکن است باعث اختلال در خواب شود.
  • افزایش ضربان قلب و اضطراب: مصرف زیاد کافئین می‌تواند باعث افزایش ضربان قلب و احساس اضطراب گردد.
  • اختلالات گوارشی: قهوه ممکن است برای برخی افراد باعث ایجاد مشکلات معده و گوارشی از جمله سوزش معده و افزایش ترشح اسید معده شود.
  • اعتماد به افزایش انرژی: مصرف زیاد قهوه ممکن است باعث اعتماد به افزایش انرژی و هوشیاری گردد. اما این تأثیرات معمولاً موقت است.
  • ادامه اعتیاد: مصرف مداوم کافئین ممکن است باعث اعتیاد شود و ایجاد وابستگی به آن را تسهیل کند.
  • تأثیرات منفی بر سلامت دندان: ممکن است قهوه به عنوان یک نوشیدنی اسیدی باعث آسیب به اندام‌های دهانی شود و در برخی موارد به لثه‌ها آسیب برساند.
  • اثرات بارداری: در دوران بارداری، مصرف زیاد کافئین ممکن است باعث افزایش خطر سقط جنین یا زایمان زودرس شود./BMJ

به این نوشته امتیاز بدهید!

امتیاز 5.00
پردیس زارع پور

پردیس زارع پور

دانشجوی کارشناسی ارشد اپیدمیولوژی تهران، دستیار پژوهشی مرکز تحقیقات استئوپروز و مرکز تحقیقات غیرواگیر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 − 2 =

  • ×