کاهش ساعت خواب با افزایش سن؛ دلیل بسیاری از بیماریها
خواب یک جزء حیاتی از زندگی است و اهمیت آن در طول زندگی تغییر میکند. اگرچه نیاز به خواب طی دورانهای مختلف متفاوت است، اما توجه به سلامت خواب میتواند در تمامی مراحل زندگی به بهبود کیفیت زندگی کمک کند.
به گزارش دیاپرس، از دیدگاه سلامت، خواب کافی باعث بهبود حافظه، تمرکز، وضعیت مزاج و سلامت عمومی میشود. از طرف دیگر، کمبود خواب ممکن است با افسردگی، بیماریهای قلبی، و دیابت نوع 2 مرتبط شود. بنابراین، توجه به مقدار و کیفیت خواب در هر دوره از زندگی اهمیت دارد.
بر اساس مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها، نوجوانان 13 تا 18 ساله باید در هر شبانه روز، حداقل 8 تا 10 ساعت خواب داشته باشند. با رسیدن به بزرگسالی، توصیهها به شرح زیر است:
– افراد 18 تا 60 ساله باید حداقل 7 ساعت در شب بخوابند.
– افراد 61 تا 64 ساله به 7 تا 9 ساعت خواب در شبانه روز نیاز دارند.
– افراد 65 ساله و بالاتر به 7 تا 8 ساعت خواب در شبانه روز نیاز دارند.
به طور کلی، خواب بیش از 9 ساعت در شب توصیه نمیشود؛ مگر در موارد خاصی مانند بیماری یا بهبودی.
با افزایش سن، ممکن است الگوهای خواب تغییر کنند، ولی همچنان خوابیدن به میزان کافی، برای حفظ سلامت فیزیکی و روحی ضروری است. در افراد با سن بالاتر، احتمال ابتلا به بیماری قلبی افزایش مییابد و افراد بالای 65 سال در بیشترین خطر قرار دارند. این امر ممکن است منجر به آپنه خواب گردد.
آپنه خواب، به نوعی اختلال گفته میشود که باعث توقف یا کاهش تنفس برای مدتی کوتاه (اما با تعداد دفعات زیاد) در طول خواب میگردد. از آنجایی که آپنه خواب باعث کاهش جریان اکسیژن میشود، احتمال رخداد حمله قلبی، سکته، پرفشاری خون و آترواسکلروز، افزایش مییابد./ CDC