سوءتغذیه و گرسنگی، همچنان مشکل اصلی جامعه جهانی/ 462 میلیون نفر دچار کمبود وزن هستند!
سوءتغذیه به اشکال مختلف وجود دارد که شامل سوءتغذیه (لاغری، کوتاهقدی، کمبود وزن)، ناکافی بودن دریافت ویتامینها یا مواد معدنی، اضافه وزن، چاقی و نهایتا ابتلا به بیماریهای غیرواگیر مرتبط با رژیم غذایی است. مقدار کالری مورد نیاز افراد میتواند بسته به عواملی مانند قد، وزن، جنس، سن و سطح فعالیت فرد متفاوت باشد به این مفهوم که برخی افراد نسبت به دیگران به کالری بیشتری یا کمتری نیاز دارند.
به گزارش دیاپرس، 1.9 میلیارد بزرگسال دارای اضافه وزن یا چاق هستند، در حالی که 462 میلیون نفر دچار کمبود وزن هستند. تقریباً از هر ده نفر یک نفر در جهان به اندازه کافی غذا نمیخورد.
وضعیت جهان و ایران:
جهان در مقابله با گرسنگی و سوءتغذیه، پیشرفت چشمگیری داشته است. طبق تخمینهای سازمان ملل، در سال 1970 در کشورهای در حال توسعه، یک نفر از هر سه نفر از گرسنگی رنج می برد. این میزان به شدت کاهش یافت و در سال 2015 به 12 درصد رسید. در سال 2022 در سطح جهان، 149 میلیون کودک زیر 5 سال کوتاه قد، 45 میلیون نفر خیلی لاغر و 37 میلیون نفر با اضافه وزن یا چاق تخمین زده شدند.
نزدیک به نیمی از مرگ و میر کودکان زیر 5 سال با سوء تغذیه مرتبط است که بیشتر در کشورهای با درآمد کم و متوسط رخ میدهد. نرخ گرسنگی در جنوب صحرای آفریقا بالاترین میزان است. طبق آخرین دادهای که از ایران موجود است، در سال 2017، 5 درصد از کودکان زیر 5 سال، به سوءتغذیه مبتلا بودند. / Our world data و WHO