زیاده روی در مصرف نمک با کدام سرطانها مرتبط است؟
مصرف زیاد نمک یکی از عوامل خطر اصلی برای انواع بیماریهای غیرواگیر مانند پرفشاری خون، بیماری قلبی عروقی، پوکی استخوان و برخی از سرطانها مانند معده، گلو و بینی است. سرطان معده یکی از سرطانهای شایع در جهان است و سالانه 870 هزار مورد جدید سرطان معده گزارش میشود که میزان کشندگی سرطان آن نیز همچنان بالاست.
به گزارش دیاپرس، طبق توصیه سازمان بهداشت جهانی(WHO) میزان نمک دریافتی روزانه در افراد سالم و کمتر از 50 سال، باید کمتر از 5 گرم (یک قاشق مربا خوری ) باشد. در افراد بالای 50 سال یا مبتلا به بیماری قلبی، این میزان باید به کمتر از 3 گرم در روز برسد.
هلیکوباکتر پیلوری یکی از عوامل مستعد کننده اصلی سرطان معده است و مصرف زیاد نمک باعث افزایش کلونیزاسیون هلیکوباکتر پیلوری در معده میشود. چندین علت دیگر برای بروز سرطان معده شامل عادات غذایی مانند مصرف آجیل نمکی، تنقلات شور (چیپس و انواع فراورده ای غلات حجیم شده) و ترشیها، چاقی، الکل، سیگار و همچنین سابقه فامیلی ذکر شده است.
اگر چه بطور کلی میزان بروز سرطان معده در جهان بخصوص در کشورهای غربی، چین و سایرکشورهای شرق آسیا در دهههای گذشته کاهش یافته است ولی همچنان بسیاری از کشورها، روند افزایشی دارند و سن بروز سرطان معده نیز پایین آمده است./ Nutrients