یک سبک غلط رایج/ مصرف شیرینی بعد از صرف غذاها باعث هضم آن نمیشود!
مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: مصرف بیش از حد مواد قندی و شیرینی کارایی انسولین در بدن را ضعیف میکند و موجب ابتلای فرد به بیماری دیابت و یا انباشته شدن چربی در کبد میشود.
به گزارش دیاپرس، دکتر زهرا اباصلتی اظهار کرد: مصرف بیش از حد مواد قندی و شیرین باعث افزایش فشارخون و اضافه وزن میشود که هر دو از عوامل ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی هستند. وی افزود: برای پیشگیری از اضافه وزن و چاقی کل قند و شکر مصرفی از برنامه غذایی روزانه باید کمتر از 6 قاشق چایخوری باشد و این مقدار شامل قند پنهان در مواد خوراکی مثل عسل، مربا، بستنی، نوشابه، آبمیوه، شیرینی و شکلات هم میشود.
مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: بسیاری بر این عقیدهاند که مصرف شیرینی بعد از صرف غذاها به ویژه غذای چرب باعث هضم آن میشود، در حالی که مصرف شیرینی، کار معده را سنگین کرده و باعث جذب کامل مواد غذایی شده و منجر به اضافه وزن و چاقی میشود.
دکتر اباصلتی بیان کرد: قند و شکر، انواع شیرینی، شکلات، نوشابههای گازدار، آبمیوههای صنعتی حاوی قند افزوده، شیرهای طعمدار، شیرکاکائو و شیر شکلات، پاستیل، بستنی یخی، کیک، کلوچه و بیسکویت از مهمترین منابع مصرف مواد قندی هستند.
وی تأکید کرد: برای پیشگیری از دیابت سازمان بهداشت جهانی توصیه میکند که قند و شکر مصرفی روزانه باید حداکثر 5 درصد انرژی مورد نیاز روزانه را تأمین کند، یعنی کمتر از 6 قاشق چایخوری یا 25 گرم و در همین خصوص باید به منابع پنهان قند در مواد غذایی مانند انواع سسها، قهوههای فوری، نوشابههای گازدار، آبمیوههای صنعتی، کمپوتها، انواع شیرینی و شکلات و دسرهای آماده حاوی مقادیر زیاد قند هم توجه شود، ضمن اینکه در میان وعدهها به جای شیرینی بهتر است که از بیسکویت، شکلات و میوه استفاده شود. / وزارت بهداشت