دیابت، چهارمین علت مرگ در ایرانیها + ضرورت اطلاعرسانی درباره دیابت
دیابت، چهارمین علت مرگ در ایرانیها
به گزارش دیاپرس به نقل از ایستا، دکتر علیرضا رئیسی در آیین افتتاحیه همایش «تازههای دیابت» اظهار کرد: توجه به بیماریهای غیرواگیر از اهمیت بسیار فراوانی برخوردار است. کشورهایی که به بیماریهای غیرواگیر توجه کردهاند میزان مرگ و میر ناشی از کرونا نیز در این کشورها کمتر بود و افرادی که به بیماریهای زمینهای مانند بیماریهای قلبیعروقی و دیابت مبتلا بودند به دلیل ابتلا به کرونا جان خود را از دست میدادند.
اهمیت:
وی ادامه داد: توجه به بیماریهای غیرواگیر از اهمیت فراوانی برخوردار است. من بر این باور هستم که توجه به بیماریهای غیرواگیر به معنای واکسیناسیون در برابر بیماریهای واگیردار است. اگر بیماریهای غیر واگیر را کنترل کنیم در برابر بیماریهای واگیردار میتوانیم میزان آسیبپذیری را کنترل کنیم.
وی با بیان اینکه شیوع و بروز بیماری دیابت غیرقابل کنترل است، افزود: سازمان جهانی بهداشت بر این باور است که اگر کشورها بتوانند میزان بروز بیماری دیابت را کنترل کنند به کار بزرگی دستزدهاند.
رییسی درباره وضعیت رشد بیماری دیابت در جهان گفت: ایران در منطقهای قرار دارد که رشد بیماری دیابت در آن ۸۷ درصد گزارش شده است. میزان ابتلا به دیابت در برخی مناطق نیز ۱۳۴ درصد رشد کرده است.
وی با بیان اینکه سند کنترل و پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر به چهار رفتار توجه کرده است، افزود: «کمتحرکی»، «تغذیه ناسالم»، «مصرف دخانیات» و «مصرف مشروبات الکلی» مهمترین علل ابتلا به بیماریهای غیرواگیر مانند سرطان و بیماریهای قلبیعروقی هستند. همچنین «کمتحرکی»، «تغذیه ناسالم»، «مصرف دخانیات» و «مصرف مشروبات الکلی» از جمله علل مرگهای زودرس ناشی از ابتلا به بیماریهای غیرواگیر هستند.
تکنولوژی:
رییسی با بیان اینکه استفاده از تکنولوژی یک امر ضروری است، افزود: استفاده از تکنولوژی سبب شد که شاخص اقدامات وزارت بهداشت علیه بیماریهای غیرواگیر در دوران کرونا به دلیل استفاده از تکنولوژی چندان کاهش نیابد.
رییسی گفت: انتظار داریم بیمارانی که تحت پوشش وزارت بهداشت قرار گرفتهاند یک بسته خدمت جدید در حوزه روانشناسی دریافت کنند؛ چرا که معتقدیم مسائل روانشناختی میتواند بر روند درمان اثرگذار باشد. هنگامی که ابتلای یک فرد به دیابت تشخیص داده میشود ترومای بسیار زیادی به وی و خانواده او وارد میشود و این موضوع میبایست در کانون توجه قرار گیرد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت در پایان گفت: ناچار هستیم که از تکنولوژی تا پنج سال آینده استفاده کنیم. با توجه به اینکه ناگزیر به استفاده از تکنولوژی هستیم، سازمانهای بیمهگر، وزارت بهداشت و پزشکان میبایست برای استفاده از تکنولوژی و سهل شدن کار بیماران آماده شویم./ایسنا