46 درصد از افراد مبتلا به پرفشاری خون از مبتلا بودن خود اطلاعی ندارند.
به گزارش دیاپرس 46 درصد از بزرگسالان مبتلا به پرفشاری خون از ابتلای خود اطلاعی ندارند. فشار خون به عنوان قاتل خاموش شناخته میشود و در ایران بسیار شایع است و افراد زیادی به دلیل سبک زندگی نادرست به این بیماری مبتلا هستند.
پرفشاری خون: قاتل خاموش و راههای پیشگیری و کنترل آن
فشار خون بالا عامل اصلی مرگ و میر زودرس در سراسر جهان است و کمتر از نیمی از بزرگسالان (۴۲درصد) مبتلا به فشار خون بالا تشخیص داده شده و درمان می شوند. تقریباً از هر پنج بزرگسال (۲۱ درصد) یک نفر آن درگیر این بیماری است. یکی از اهداف جهانی برای بیماری های غیرواگیر کاهش شیوع فشار خون به میزان ۳۳ درصد بین سال های ۲۰۱۰ تا ۲۰۳۰ است.
پرفشاری خون یا فشار خون بالا به حالتی گفته میشود که فشار در رگ های خونی بیش از حد بالا باشد (۱۴۰/۹۰ میلی متر جیوه یا بیشتر). افراد مبتلا به فشار خون بالا ممکن است علائمی نداشتهباشند و تنها راه تشخیص فشار خون بالا اندازهگیری و چک کردن میباشد.
راه پیشگیری و کنترل فشارخون ایجاد تغییرات در سبک زندگی مانند مصرف میوه و سبزیجات، فعالیت بدنی، کاهش وزن، مصرف دارو طبق دستور پزشک، پرهیز از مصرف مواد غذایی پر چرب و شور، مصرف روغن زیتون، ترک سیگار و الکل میباشد/ایسنا