» آخرین خبرها » آیا سندرم تخمدان پلی‌ کیستیک منجر به دیابت می‌شود؟
تنبلی تخمدان سندرم تخمدان پلی کیستیک
آخرین خبرها - آموزش و پژوهش - پژوهش و تحقیقات - سبک زندگی - سوالات بیماران

آیا سندرم تخمدان پلی‌ کیستیک منجر به دیابت می‌شود؟

1402-10-19 50196

سندرم تخمدان پلی‌‌کیستیک (PCOS) یا تنبلی تخمدان، یکی از شایع‌ترین مشکلات هورمونی در زنان است و به عنوان یکی از عوامل ناباروری و مشکلات تنظیم سیکل قاعدگی شناخته می‌شود. این سندرم معمولاً با علائمی مانند دوره‌های نامنظم یا عدم وجود قاعدگی، افزایش وزن، آکنه، رشد موهای زائد در نواحی غیرمعمول برای زنان و مقاومت به انسولین همراه است.

سندرم تخمدان پلی کیستیک در ابتدا به عنوان یک بیماری باروری توصیف می شد، اما اکنون به عنوان یک وضعیت متابولیکی و روانی شناخته شده است که 8 تا 13 درصد از زنان در سنین باروری را تحت تاثیر قرار می‌دهد. این مشکل ممکن است با مشکلات متابولیکی مانند دیابت نوع 2، اختلالات قلبی و فشارخون بالا نیز همراه باشد.

طبق مطالعات انجام شده، زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک بدون توجه به شاخص توده بدنی و با شروع بیماری در سنین پایین، چهار برابر افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 دارند. اگر سندرم پلی‌ کیستیک از بین برود، شیوع دیابت نوع 2 در زنان در سنین باروری 19 تا 28 درصد کمتر خواهد بود. دیابت بارداری نیز در افراد دارای سندرم تخمدان پلی کیستیک 2 تا 3 برابر شده است.

درمان PCOS ممکن است شامل تغییرات در سبک زندگی مانند تغییرات در رژیم غذایی، ورزش و کاهش وزن، مصرف داروها برای کنترل سطوح هورمونی و مشکلات مربوط به آنها، و در موارد برخی از موارد، درمان‌های تشخیصی و درمانی خاص مانند درمان‌های هورمونی می‌شود./ CDC

به این نوشته امتیاز بدهید!

پردیس زارع پور

پردیس زارع پور

دانشجوی کارشناسی ارشد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو × 3 =

  • ×