تأثیر “کوویدطولانی” بر عملکرد مغز؛ معادل 10 سال پیری
یادداشت: دکتر پیمان پرچمی- پزشک
مطالعه محققان انگلیسی نشان داد که دو سال پس از آلوده شدن به ویروس همچنان رخداد عوارض کووید ممکن است ادامه داشته باشد و برخی چنان پایدار باشند که حتی تا در سالیان متمادی هم ادامه داشته باشند.
به گزارش دیاپرس، این تحقیق که توسط “کینگز کالج لندن” انجام شد و درمجله معتبر پزشکی” لنست” منتشر شد ، تأثیر طولانی مدت کووید را بر افرادی که هرگز به این ویروس مبتلا نشدند، کسانی که خود را کاملاً بهبود یافته میدانستند و کسانی که احساس میکردند هنوز تحت تأثیر آن هستند، را موردتجزیه و تحلیل قراردادند.
این مطالعه شامل بیش از 3000 شرکتکننده بود که از طریق یک اپلیکیشن تلفن هوشمند از استودیو کووید سمپتوم بیوبانک انتخاب شده بودند. شرکت کنندگان در دو دور آزمایش از طریق 12 کار اندازه گیری حافظه، توجه، استدلال، سرعت پردازش و کنترل حرکتی که بین سال های 2021 تا 2022 انجام شد، شرکت کردند و در نتیجه محققان دریافتند: “شرکتکنندگانی که به مدت 12 هفته یا بیشتر (بیش از 3 ماه) تحت تأثیر علائم کووید قرار گرفته بودند، در این وظایف بدتر از افرادی که علائم را برای مدت کوتاهتری تجربه کرده بودند، عمل کردند.
همچنین مشخص شد تأثیر کووید طولانی بر عملکرد مغز آنها از نظر اندازه با تأثیر پیری 10 ساله قابل مقایسه است البته لازم به ذکر است پیامد ها و تاثیرات کووید طولانی با گذشت زمان مشخص شد، زیرا هیچ تفاوتی در عملکرد شرکتکنندگان مبتلا به کووید طولانی بین سالهای 2021 و 2022 وجود نداشت – اختلاف 9 ماهه. در آن زمان، دو سال از ابتلای شرکت کنندگان به کووید-19 در وهله اول گذشته بود .
این نکته به ویژه برای سیاست گزاران سلامت و مدیران سلامت کلان جامعه حائز اهمیت می باشد چرا که اختلال عملکرد شناختی ممکن است در مدت کوتاه پس از بهبودی نمود چندانی نداشته باشد که با توجه تعداد بالای مبتلایان کووید19 در جامعه این پیامد می تواند ابعاد اقتصادی، اجتماعی، بهداشتی و درمانی گسترده ای در پی داشته باشد.