مصرف ماست در پیشگیری از دیابت و چاقی نقش دارد؟
مطالعهای که اخیراً در Frontiers in Nutrition منتشر شده است، به پتانسیل مصرف ماست در مبارزه با دیابت و چاقی میپردازد. دیابت ارتباط نزدیکی با عوامل سبک زندگی از جمله چاقی دارد. این مطالعه بر اهمیت پرداختن به این عوامل خطر تاکید می کند و ماست را به عنوان یک عامل کلیدی در این زمینه برجسته می کند.
به گزارش دیاپرس، در آرژانتین، جایی که نرخ چاقی و دیابت نگران کننده است، مصرف ماست کاهش یافته است. شواهد نشان می دهد که افزایش مصرف ماست می تواند تأثیر قابل توجهی بر سلامت عمومی داشته باشد و به طور بالقوه خطر ابتلا به دیابت و چاقی را در جمعیت کاهش دهد.
ماست مملو از مواد مغذی ضروری و باکتری های مفید بوده و خطر ابتلا به بیماری های مختلف از جمله دیابت، چاقی، پوکی استخوان و مشکلات قلبی عروقی را کاهش می دهد. . همچنین نشان داده شده است که ماست سلامت دستگاه گوارش و عملکرد مناسب سیستم ایمنی را بهبود می بخشد.
علاوه بر این، برخی از اسیدهای چرب اشباع موجود در ماست (مانند اسیدهای پنتادکانوئیک و هپتادکانوئیک)، با کاهش خطر ابتلا به دیابت مرتبط هستند. در این زمینه، مطالعات قبلی پیشبینی کردهاند که مصرف روزانه 50 گرم ماست میتواند خطر ابتلا به دیابت را تا 7 درصد کاهش دهد. نشان داده شده است که باکتری های مفید موجود در ماست باعث بهبود پروفایل چربی خون، کاهش سطح کلسترول و افزایش وضعیت آنتی اکسیدانی در بیماران دیابتی می شود. علاوه بر این، اسیدهای آلی موجود در ماست، مانند اسید لاکتیک، می توانند سطح گلوکز خون و تولید انسولین بیش از حد را پس از غذا کاهش دهند.
این مطالعه بر پتانسیل ماست برای بهبود کنترل قند خون، کاهش خطر چاقی و تأثیر مثبت بر سلامت کلی تأکید می کند. با گنجاندن ماست در رژیم غذایی روزانه خود، افراد نه تنها ممکن است سلامت خود را بهبود ببخشند بلکه در مهار اپیدمی جهانی دیابت و چاقی نیز نقش داشته باشند. /news-medical.net