» آخرین خبرها » چرا بیماران دیابتی، داروها را خودسرانه قطع می‌کنند؟
مصرف خودسرانه دارو قطع خودسرانه دارو دیابت
آخرین خبرها - درمان و دارو

چرا بیماران دیابتی، داروها را خودسرانه قطع می‌کنند؟

1402-10-17 30159

اکثر افراد مبتلا به دیابت نوع 2 برای مدیریت بیماری خود به بیش از یک دارو نیاز دارند. تقریبا 77 درصد از افرادی که داروهای دیابت نوع 2 مصرف می‌کنند، متفورمین به عنوان خط اول درمان آن‌ها تجویز می‌شود. با این حال، بسیاری از افراد برای کنترل طولانی‌مدت قند خون به داروهای ثانویه نیاز دارند.

یک مطالعه جدید گزارش می‌دهد که تقریباً 40 درصد از افراد مبتلا به دیابت نوع 2 مصرف داروهای ثانویه خود را در عرض یک سال متوقف می‌کنند. این مطالعه به تازگی در مجله American Journal of Managed Care به چاپ رسیده است.

محققان 82000 فرد مبتلا به دیابت نوع 2 را بین سال‌های 2014 تا 2017 مورد مطالعه قرار دادند. آن‌ها پنج داروی غیرانسولینی دیابت را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند و گزارش دادند که در چهار مورد از پنج دارو، 38 درصد از افراد مصرف دارو را متوقف کردند. نتایج این مطالعه، حاکی از آن بود که دو سوم افراد مبتلا به دیابت نوع 2 داروهای خود را قطع کرده، داروی خود را تغییر داده و یا دوز مصرفی خود را در عرض 12 ماه از تجویز دارو عوض کردند.

بسیاری از عوامل می‌توانند باعث شوند که بیماران به دقت داروهایشان رعایت نکنند. بار روانی زیاد قرص‌ها، عوارض جانبی داروها مانند تهوع و استفراغ، احساس ناکارآمدی دارو و به ویژه هزینه‌ها از جمله دلایل اصلی هستند. بسیاری از افراد نیز از داروهای تزریقی، اجتناب می‌کنند. از طرف دیگر، بیماران دیابتی اغلب نیازمند داروهایی برای کنترل فشار خون، چربی خون و سایر بیماری‌های همزمان هستند و بسیاری از داروها نیاز به مصرف چند بار در روز دارند. همچنین، برخی داروها نمی‌توانند همزمان مصرف شوند و باید با فاصله زمانی مشخص از دیگر داروها مصرف شوند. برخی داروها باید با معده خالی، برخی با غذا و برخی قبل از غذا مصرف شوند./مجله آمریکایی Managed Care

به این نوشته امتیاز بدهید!

پردیس زارع پور

پردیس زارع پور

دانشجوی کارشناسی ارشد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × 5 =

  • ×